Camerainspectie / Rooktest

Camerainspectie / Rooktest

Voorkom grote problemen en laat uw schoorsteen of ventilatiekanaal op tijd door een vakman inspecteren.

Heeft u een bestaande woning gekocht en hebben de vorige bewoners lange tijd de schoorsteen niet gebruikt of heeft u geen bewijs gekregen dat de schoorsteen regelmatig geveegd of gecontroleerd is? Dan adviseren wij u om het schoorsteenkanaal deskundig te laten inspecteren voordat u het in gebruik neemt. Neem ook in alle andere gevallen waarbij u de schoorsteen niet helemaal vertrouwt geen enkel risico en laat eerst een camera-inspectie uitvoeren. Het camerasysteem dat wij gebruiken is speciaal voor schoorstenen en ventilatiekanalen gemaakt, zodat wij goed kunnen kijken of het kanaal scheuren of gebreken vertoont.

Laat u geen camera-inspectie uitvoeren, dan loopt u het risico van koolmonoxidevergiftiging of een schoorsteenbrand. Bovendien kan het creosoot doorslaan wat stankoverlast tot gevolg heeft, deze stank kan dagen of zelfs weken blijven hangen nadat het probleem is opgelost. De verzekeringsmaatschappij zal u altijd vragen of u de schoorsteen wel heeft laten inspecteren alvorens zij enige schade zullen uitkeren. Indien u verzuimd heeft om uw schoorsteen regelmatig te laten vegen of tijdig te laten inspecteren, dan zal in veel gevallen de verzekering geen enkele schadevergoeding uitkeren.

Bij schoorstenen in oudere panden kan nog wel eens (rook)lekkage ontstaan. Vaak ruikt men op de etage of zolder een rooklucht tijdens het stoken. Dit duidt erop dat uw rookkanaal lek is en dat er een RVS voering moet worden geplaatst. Wij werken met een gerenommeerd bedrijf samen die dit voor u in orde kan maken.

U kunt uw schoorsteen ook laten testen met behulp van een rooktest. Deze test is uiterst betrouwbaar daar er een enorme hoeveelheid rook in de schoorsteen gebracht wordt. Aan zowel de bovenkant als de onderkant wordt de schoorsteen dichtgezet en als er lekkage is komt de rook via de voegen van de schoorsteen in uw huis. U weet in ieder geval zeker dat als er bij de test geen lekkage is u gerust weer een tijdje normaal kan stoken.