Dakinspectie

Dakinspectie

Laat uw dak tijdig inspecteren om veel narigheid en onkosten te voorkomen!

IMG-20140712-WA010

Meestal ontdekt u dat uw dak gebreken vertoont als het leed al geleden is, namelijk op het moment dat u een daklekkage ontdekt. Voorkom onaangename verrassingen en hoge onkosten door tijdig onderhoud uit te (laten) voeren en uw dak jaarlijks door een deskundige te laten inspecteren.

Een dakinspectie- en onderhoudsabonnement wordt geheel op uw wensen en behoeften afgestemd en passend bij uw dak waarbij onder andere rekening wordt gehouden met de leeftijd, het gebruik en de staat van uw dak. Over het algemeen vindt een dakinspectie één keer per jaar plaats. Uw dak wordt dan door deskundige medewerkers gecontroleerd. Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat bij een goede inspectie van uw dak ook gekeken wordt naar de toestand van uw schoorsteen, dakgoten en regenpijpen. Indien noodzakelijk kunnen meteen de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden, zoals schoonmaken van het dak of de hemelwaterafvoer, voor u uitgevoerd worden.

Onderstaande problemen kunt u vaak voorkomen door tijdig uw dak te laten inspecteren

  • Pannen die door storm of windvlagen niet meer op hun plaats liggen en niet goed meer op elkaar aansluiten waardoor op den duur (dak-)lekkage ontstaat
  • Pannen die tijdens een storm van het dak waaien en voor een uiterst gevaarlijk situatie kunnen zorgen
  • Aantasting van houtwerk of isolatiemateriaal
  • Vocht of schimmel op binnenmuren of plafond
  • Aantasting van pannen of dakbedekking door algen of mos
  • Lekkage van nokvorsten of losliggende nokvorsten

IMG_20140701_125412

De meeste daken zijn tegenwoordig goed geïsoleerd, waardoor problemen met de dakbedekking vaak te laat worden ontdekt. Door de isolatie van het dak duurt het een hele tijd voor de problemen aan de binnenkant van uw huis zichtbaar zijn. Als vocht of schimmel zichtbaar is op het plafond of de muren is het kwaad vaak al geschiedt, het houtwerk en de isolatie zijn dan al aangetast door het vocht en de kosten voor vervanging of reparatie kunnen behoorlijk oplopen.

 

Regelmatig inspectie en/of onderhoud voorkomt onnodige slijtage en lekken en zorgt ervoor dat kleine beschadigingen zo snel mogelijk worden gerepareerd om erger te voorkomen. Uw dak kan dan probleemloos tientallen jaren meegaan waarmee u zich veel onnodige kosten bespaart en bovendien het milieu niet onnodig belast.